“Garden of Earthly Delights”

Eva visar nya verk på Kaolin, Galleri & Butik. Hornsgatan 50, Stockholm.

Vernissage 19 februari 2022

Detalj

Eva Zethraeus gestaltar genom en minutiöst detaljerad arbetsmetod naturens växtkraft och komplexitet. Hennes tidskrävande arbetsmetod är i sig en spegling av de komplicerade mekanismer, som styr det organiska livets utveckling, vilket resulterar i såväl invecklade som självklara former. De är stillastående men samtidigt i ständig rörelse.

I utställningen Garden of Earthly Delights möter betraktaren en serie skulpturer som alla utvecklats ur och genom varandra både tekniskt och konstnärligt. Titeln anspelar på Hieronymus Bosch välkända triptyk med samma namn, där det fåfängliga i våra mänskliga aktiviteter illustreras. En underton av skörhet och förgänglighet kan också läsas in i Zethraeus skulpturer, även om den obändiga livslusten dominerar.

Eva Zethraeus har en MFA från HDK/Valand 1998 och har sedan dess ställt ut både nationellt och internationellt. Hennes verk finns på bland annat Nationalmuseum och Röhsska Museet och hon representeras sedan 2013 av Hostler Burrows Gallery i New York. Vi är mycket glada och stolta att nu kunna visa denna rikhaltiga utställning av en fascinerande skulptör och keramiker.

I samband med utställningen arrangerar Kaolins vänner en öppen föreläsning. Föranmälan krävs.

Digitalt vernissagekort